Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Nada Gambier (FIN/BE), Mark Etchells (UK) & Thomas Kasebacher (AT)

Nada Gambier (FIN/BE), Mark Etchells (UK) en Thomas Kasebacher (AT): The Voice of a City

In het multidisciplinaire project The Voice of a City (2017-2019) brengen ze hun liefde samen voor schrijven, hun honger naar spontaneïteit, hun verlangen naar het ongekende en hun opwinding voor alledaagse dingen en mensen.

In 2015, 2017 en 2018 reisden Nada Gambier (FIN/BE), Mark Etchells (UK) en Thomas Kasebacher (AT) door Europa, naar o.a. Tbilisi, Athene, Turku, Lille, Kortrijk, Brussel, Bradiford en Zagreb. Ze zochten naar verhalen, getuigenissen en vaststellingen over hoe het er vandaag voor staat met de wereld. Per plek zijn ze een maand lang in gesprek gegaan met een uiteenlopende groep van lokale inwoners over begrippen als ‘ergens thuishoren’, ‘verandering’ en ‘welvaart’. Hun ontmoetingen met koks, politie, boeren, advocaten, activisten, leraars, taxichauffeurs en veel meer, en de inbedding in de lokale context per maand, resulteerden in een boek, een voorstelling en een tentoonstelling. Drie complementaire werken, die toch op zichzelf kunnen bestaan. Het materiaal biedt de bezoeker – op een bepaalde manier – de mogelijkheid om terug te kijken op de toekomst

In april komen ze in BUDA werken aan de tentoonstelling.

Je vindt meer info over het project online

Nada Gambier (FIN/BE), Mark Etchells (UK) & Thomas Kasebacher (AT)

Nada Gambier (FI) studeerde hedendaagse dans en werkt vanuit Brussel In 2015 richtte ze Nada & Co. op, dat haar werk produceert.
Thomas Kasebacher studeerde vergelijkende literatuurwetenschappen en podiumkunsten. Hij woont en werkt in Wenen (AT).
Mark Etchells studeerde visserij en oceaan wetenschappen. Hij leeft in Barnstaple, North Devon (UK). 

Nada, Thomas en Mark werken al jaren binnen de hedendaagse podiumkunsten en waren al geregeld als resident te gast bij BUDA.

In residentie

31 mrt 2019 – 18 apr 2019
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda