Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Nada Gambier (FI) & Mark Etchells (UK)

Nada Gambier (FI) & Mark Etchells (UK): True Fiction (working title)

In september zullen Nada en Mark in BUDA werken aan een nieuw onderzoeksproject dat draait om de vraag hoe realiteit samensmelt met fictie, abstractie en verbeelding in artistieke praktijken.
Het onderzoek is geïnitieerd door Nada en zal in de loop van 2022 worden voortgezet. In deze periode zal ze in gesprek gaan met verschillende kunstenaars en zich verdiepen in haar eigen praktijk om materiaal te ontwikkelen voor toekomstige creaties.

Het onderzoek wordt gesteund door BUDA, workspacebrussels en a.pass
Nada Gambier (FI) & Mark Etchells (UK)

Het werk van Nada Gambier laveert tussen theater, dans, performance en beeldende kunst.  Het niet-spectaculaire, het absurde en een voortdurend verlangen om het buitengewone in het gewone leven te onthullen, behoren tot haar bekendste handelsmerken als kunstenaar. 
In 2015 richtte Nada Nada & Co. op dat vandaag het grootste deel van haar activiteiten produceert. Het bedrijf is gevestigd in Brussel, België. 

Mark Etchells heeft een kleurrijk CV dat viskweek, Engelse les geven, het bouwen van droge stenen muren en vijvers…en optreden en schrijven omvat. 
Hij is gevestigd in Devon in het Verenigd Koninkrijk. 

Nada en Mark werken samen sinds 2014. Dit jaar presenteerden ze hun vijfde creatie samen, Time in Titles, een reeks geschriften die tijdens de zomer op het eiland Örö in Finland werden tentoongesteld. 

In residentie

05 sep 2021 – 17 sep 2021
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda