Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Nada Gambier (FI/BE)

Nada Gambier (FI/BE): Monsterlijke ontmoetingen van clowns

Nada werkte bij BUDA met Sara Manente aan Monsterlijke ontmoetingen van clowns – een poging om de wereld in te slikken. Ze zochten daarvoor de breuklijn op tussen het komische en het brutale. Monstrous encounters… is een ‘fysiek concert’ gebaseerd op groteske en belachelijke aspecten van ons dagelijks bestaan. Ze zweten en maken lawaai maken, maar er staat ook engelengezang op het menu…

Nada Gambier (FI/BE)

Nada Gambier is een eclectische kunstenares wiens werk verband houdt met theater, dans, performance en beeldende kunst. Haar repertoire bestaat uit installaties, podiumwerken en werken gemaakt voor verschillende publieke en private ruimtes, videowerk en meest recent de publicatie van een boek. Sinds 2014 richt Nada zich op langlopende projecten waarin de scheiding tussen onderzoek, creatieproces en publiek evenement kan worden verward en/of losgelaten.

In de loop der jaren heeft ze bij tal van gelegenheden in BUDA gewerkt. Meest recent presenteerde ze The Voice of a City in het Next festival in 2019. Naast het maken van haar eigen werk werkt Nada ook regelmatig mee aan projecten van andere kunstenaars als performer en artistiek adviseur. Ze werkte o.a. samen met Kate MacIntosh, Edit Kaldor, Forced Entertainment, Simone Aughterlony, Jorge Léon, Maria Jerez, Diederik Peeters, Charlotte Vanden Eynde en Phil Hayes. In 2015 richtte Nada Nada & Co. vzw op dat vandaag het grootste deel van haar activiteiten produceert. Nada woont in Brussel.

In residentie

29 sep 2014 – 10 okt 2014
Budascoop,

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda