Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Nadia Beugré (CI/FR)

Nadia Beugré (CI/FR): Tapis Rouge

Ze werkt nu voor de eerst bij BUDA aan haar nieuwe creatie Tapis Rouge, geïnspireerd op een kort stuk met Sébastien Martel in 2014 voor het festival van Avignon. In Tapis Rouge nemen Nadia Beugré en Seb Martel op mee op een trip vol beelden die we liever niet zien en het liefst zo ver mogelijk van ons afhouden. Tegelijk een esthetische geluidsinstallatie en intuïtieve, gewelddadige performance.

Nadia Beugré (CI/FR)

Nadia Beugré begint haar carrière met het exploreren van traditionele dansen in het Dance Theater in Ivoorkust. In 1997 wordt ze met Béatrice Kombé mede-oprichter van het dansgezelschap Tché Tché. Ze winnen verschillende prijzen en worden overal gevraagd voor voorstellingen en masterclasses. Tegelijkertijd maakt ze haar eerste solo Un espace vide : Moi en speelt daarmee in England, Frankrijk, Burkina Faso, Tunesië en Amerika. Ze vervolmaakt haar dansopleiding aan de Ecole des Sables van Germaine Acogny in Sénégal) start in 2009 bij Mathilde Monnier aan een training voor beloftevolle jonge choreografen: Ex.e.r.ce “Dance and Image”, waar ze ook aan haar solo Quartiers Libres werkt. In augustus 2015 gaat haar stuk Legacy in première in La Bâtie Genève, waarmee ze rondreist naar Parijs, Bergen (Noorwegen) en over heel Frankrijk.

Nadia Beugré werkte als performer ook samen met Seydou Boro (Burkina Faso), Alain Buffard (Frankrijk), Dorothée Munyaneza (Frankrijk/Rwanda) en gaat dansen in de volgende voorstelling van Boris Charmatz.

In residentie

15 jan 2017 – 19 jan 2017
Budascoop

On tour

06 mei 2017 – 06 mei 2017
BIT Theatergarasjen, Bergen (NO)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda