Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Navaridas & Deutinger

Navaridas & Deutinger: I would like to be a better person

Wie of wat of waar zijn 'The People'? Historicus Edmund Morgen beargumenteert in Inventing the People: 'De mensen zijn nooit zichtbaar op zich. Vooraleer we soevereiniteit toeschrijven aan de mense, moeten we ons inbeelden dat er zoiets is, iets dat we kunnen verpersoonlijken zoals met een lichaam, in staat om te denken, te acteren, beslissingen te maken en deze uit te voeren.' Dus, laten we ons inbeelden. Laten we verpersoonlijken. Laten het lichaam zichtbaar maken. één lichaam. Op podium, Marta Navaridas voert in stilte een gedetailleerde badkamerroutine uit. Zonder objecten. Zonder set. We horen een reeks gedachten, een stroom van bewustzijn. Het water komt uit de ingebeelde douchekop, vloeit over haar lichaam, en gaat weg via de ingebeelde afvoer, waarbij we getuige worden van een intiem protocol van verwachtingen, angsten en frustraties van iemand die niet altijd slim is, niet altijd geïnteresseerd, niet altijd geïnformeerd, niet altijd voorbereid, niet altijd vriendelijk, en niet altijd voorzien van een mening. Iemand die niet altijd eerlijk en competent en oprecht en ijverig is. Iemand die een beetje verwend en narcistisch is. Iemand die een beter persoon zou willen zijn. Iemand zoals jij. Iemand zoals ons. Iemand zoals 'The People' misschien.

Navaridas & Deutinger

De Spaanse Marta Navaridas (*San Sebastián) studeerde Vertaling aan UPF Barcelona, Choreografie aan ArtEZ Arnhem en Mime aan HKA Amsterdam.
Alex Deutinger (*Salzburg) studeerde Vertaalstudies in KFU Graz en Contemporary Dance in ABPU Linz.

Sinds 2008 creëren ze samen tekstuele performances. Het duo wordt ook ondersteund door het Europese netwerk apap. Meer info over dit project vind je hier

In residentie

30 mei 2018 – 09 jun 2018
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda