Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Nicole Beutler (DE/NL)

Nicole Beutler (DE/NL): 7: Triptychon

In 2017 resideert ze in BUDA tijdens het maakproces van 7: TRIPTYCHON, het derde en laatste deel van haar ‘Bauhaus-trilogie’ over geometrische basisvormen – dit keer met de driehoek als uitgangspunt. In onze westerse (Christelijke) cultuur hebben de driehoek en het getal drie vaak een spirituele lading, b.v. in de heilige drie-eenheid van Vader, Zoon en Heilige Geest. Nicole geeft een feministisch, heidens alternatief: de vrouwelijke triade van de moeder, het meisje en de oude wijze dame (maiden, mother and crone).

7: TRIPTYCHON laat drie gedanste portretten zien, waarin een ex-ballerina, een geroutineerd performer en een jonge danseres de verschillende fases in het leven van een vrouw belichamen. Sterk en fragiel, naïef en trefzeker, aards en vluchtig. Het immateriële, spirituele aspect van de magische driehoek komt tot uiting in een toneelillusie; door middel van het zogenaamde Pepper’s Ghost effect wordt een vrouwelijke geestverschijning ten tonele gebracht…

Nicole Beutler (DE/NL)

De Duits-Nederlandse Nicole Beutler is choreograaf en theatermaker. Ze volgde Beeldende Kunst in Münster en München en studeerde in 1997 af aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling Amsterdam. Haar werk bevindt zich op het grensvlak van beeldende kunst, theater en dans, is gecomponeerd als muziek en doordrongen van subtiele humor. Haar oeuvre omvat performances, installaties, boeken, conferenties, lezingen en festivals en wordt gerealiseerd binnen de structuur NBprojects. Nicole werkt vaak samen met andere kunstenaars en organisaties. Belangrijke partner-kunstenaars zijn componist Gary Shepherd en lichtontwerper Minna Tiikkainen. 

Nicole werkte al eerder bij BUDA aan Cadavre Exquis (2012), een estafettevoorstelling van Kassys met 3 andere theatermakers.

In residentie

08 jan 2017 – 12 jan 2017
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda