Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Myriam Van Imschoot (BE)

Lucas van Haesbroeck (BE)

Nocturnes for a society

Nocturnes for a society is een immersieve geluidsvoorstelling die een volledige nacht duurt en waarin het publiek centraal staat. Myriam Van Imschoot en Lucas van Haesbroeck creëren een omgeving die zowel tactiel als sonoor is, helder en duister, en die onze gebruikelijke percepties doet kantelen. Net als de baanbrekende componiste en geluidsactiviste Pauline Oliveros, aan wie deze voorstelling is opgedragen, geloven de kunstenaars in de kracht en energie die een veelheid aan stemmen en kakofonie genereren.

Myriam Van Imschoot (BE)

Myriam Van Imschoot maakt performances en creëert geluidspoëzie, vocale stukken, video- en geluidsinstallaties. Ze maakt werk voor specifieke openbare ruimtes, zowel stedelijke als landelijke. Momenteel exploreert ze ‘nieuwe polyfonieën’ en de sociale en politieke implicaties hiervan. Van Imschoot wordt regelmatig gevraagd voor stemworkshops of workshops over klankpoëzie met Marcus Bergner.

Lucas van Haesbroeck (BE)

Lucas van Haesbroeck is gefascineerd door schaduw en het licht dat deze veroorzaakt. Hij werkt ook vaak samen als lichtontwerper en scenograaf, zoals bij Musica, C-takt en Down The Rabbit Hole (november 2021), Benjamin Vandewalle, Hyoid voices, (september 2021), tgStan (januari 2021), Kristien De Proost (september 2020), Thomas Bellinck, enz. Hij begon samen te werken met Myriam Van Imschoot in 2020 (newpolyphonies). Noctures for a Society is hun eerste gezamenlijke creatie.

In residentie

11 apr 2023 – 18 apr 2023
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda