Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe (BE)

Nomadics

“Met Nomadics betreedt Voetvolk het rijk van het (innerlijk) landschap. Geen mythische plek, maar de wereld – hier en nu – zoals die zich aan en met ons ontvouwt. We wandelen; zetten de ene voet voor de andere. Samen ervaren we de meerstemmige impact van die eenvoudige beweging. Te voet banen we ons een weg door natuur en stad, door weer en wind, naar de plaats waar op het eind van de dag het allemaal gebeurt: de scene. Een adembenemend voetenspel voor acht performers, dat het lichaam – en daardoor ook de geest – van de grond af bevrijdt.

Maar eerst nodigen we het publiek uit om met ons mee te wandelen. Tijdens de creatie van Nomadics ondernemen we een tocht van en naar drieëntwintig culturele centra in Vlaanderen. Samen met de toeschouwers die met ons mee willen, trekken we naar de betreffende locatie, ons bewust van de ruimte, de tijd, elkaar en de omgeving.”

Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe (BE)

Voetvolk is een Belgisch hedendaags dans- en performancegezelschap, opgericht in 2007 door danseres/choreograaf Lisbeth Gruwez en muzikant/componist Maarten Van Cauwenberghe. Samen maakten ze al meer dan 10 producties, zoals It’s going to get worse and worse and worse, my friend (2012), AH/HA (2014), Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan (2015), We’re pretty fuckin’ far from okay (2016), The Sea Within (2018), Piano Works Debussy (2020) en Into The Open (2022). Heel wat van die voorstellingen werden mede in BUDA gemaakt.

In residentie

13 mrt 2023 – 18 mrt 2023
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda