Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Noura Seif & Salma Abdel Salam/nasa4nasa (EG)

Noura Seif & Salma Abdel Salam/nasa4nasa (EG): Suash

Welke ruimtes dicteren ons handelen? En hoe kunnen we de tijd vertragen in een ruimte die het tegendeel wil? Het Egyptische dansduo nasa4nasa zoekt steeds functionele locaties op, die het met dans wil ontdoen van voorgeschreven scenario’s. De Arabische organisatie Mophradat selecteerde het collectief voor een residentie in BUDA.

Daar maakte het in samenwerking met muzikant Asem Tag de absurde voorstelling Suash. De titel verwijst naar de gekozen ruimte: het squashterrein. Meestal kun je daarop maar één ding doen. Voor de dansers van nasa4nasa de reden bij uitstek om de locatie helemaal naar hun hand te zetten. Kun je een ruimte bezetten door er een ander ritme op los te laten? Verwacht van de beide dansers een originele reflectie over hoe we onze strakke levens in ruimtes gieten. En hoe we slechts onze lichamen nodig hebben om de tijd even stil te zetten.

* première op NEXT festival, tickets en info vind je hier *

Suash is onderdeel van het project The Consortium Commissions, een project geïnitieerd door Mophradat.

Noura Seif & Salma Abdel Salam/nasa4nasa (EG)

Het danscollectief nasa4nasa, dat in 2016 werd opgericht door dansers Noura Seif Hassanein en Salma Abdel Salam, is gevestigd in Cairo. Het duo vormt een eenheid die zich steeds laat dicteren door de ruimte waarin het optreedt: elke voorstelling eindigt wanneer de beide lichamen een manier gevonden hebben om die te ontmantelen.

Salma Abdel Salam, geboren in 1989, doceert performance en danstheorie bij CCDC en geeft bewegings- en danscursussen in Cairo. Salam heeft opgetreden met choreografen als Benoit LaChambre, Tino Sehgal, Yoshiko Chuma, Karima Mansour, Mirette Michail, Mohamed Shafik, Adham Hafez en ExNihilo.

Noura Seif Hassanein, geboren in 1985, is danser en beeldend kunstenaar. Ze exposeerde in Parijs in Grand Palais en Carrousel du Louvre en in haar eigen stad in Photocairo 5 en Gypsum Gallery. Hassanein trad op met choreografen en kunstenaars zoals Mohamed Shafik, Ex Nihlo, Karima Mansour, Mirette Mechail, Marten Spångberg, Hend el Balouty, Shaymaa Shoukry en recent met Doa Aly in Art Dubai en de Sharjah Biënnale.

In residentie

04 nov 2018 – 26 nov 2018
Budascoop

On tour

21 nov 2018 – 22 nov 2018
Budascoop, ikv NEXT festival

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda