Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Ondine Cloez (FR)

Ondine Cloez (FR): L’art de conserver la santé

L’art de conserver la santé is een artistieke studie van het boek: Regimen Sanitatis Salernitanum of de kunst van het behouden van gezondheid. Deze anonieme collectie uit de 13e eeuw is een reeks tips en aanbevelingen om uw gezondheid te behouden; ofwel door gebruik te maken van de dingen die het versterken, ofwel door het vermijden van de dingen die het veranderen.

“Onze interpretatie van L'art de conserver la santé is een gezongen, gesproken en gedanst trio. Op zoek naar verloren gebaren uit het verleden met ons lichaam van vandaag, stellen we de relatie die we hebben met het verleden in vraag.
Welke voetafdrukken bewaren we uit deze tijd? En vooral: wat zijn we vergeten?”

Ondine Cloez (FR)

Ondine Cloez studeerde klassieke dans aan het Nationaal Conservatorium in Grenoble. Nadien trok ze naar Brussel en studeerde er 3 jaar aan P.A.R.T.S.. Na haar vorming EX.e.r.ce aan Centre Chorégraphique National de Montpellier in 2002, performde ze o.a. bij Laurent Pichaud, Mathilde Monnier, Rémy Héritier, Marcos Simoes, Loïc Touzé, Sara Manente, Antoine Defoort et Halory Goerger, Grand Magasin, … . In 2009 maakte ze samen met Sara Manente en Michiel Reynaerts de video Some Performances en het in situ project Grand Tourists. In 2018 presenteerde ze haar eerste voorstelling in BUDA: Vacances vacance.

In residentie

05 jul 2020 – 11 jul 2020
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda