Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Pauline L. Boulba, Aminata Labor & guests (FR)

Pauline L. Boulba, Aminata Labor & guests (FR): J. J.

J. J. (performance) werpt een hedendaags licht op het leven en werk van Jill Johnston (1929-2010). Zij was danseres, danscritica en radicale lesbienne in de VS. Het stuk brengt manieren van spreken, gebaren en bewegingen uit drag-praktijken samen om voorbij het biografische aspect van het project te gaan en de aanwezigheid (en afwezigheid) van danscritici en lesbische feministen in choreografie aan het licht te brengen. Een voorwendsel om te spreken over de plaats van de danscriticus in de wereld van vandaag, die van de queer en LGBTQI+ artworkers.

Pauline, Aminata & guests roepen DIY methodes op die ontwikkeld werden door artistieke avant-gardes en feministische collectieven uit de jaren '60 en '70 voor het documenteren en creëren van hun eigen archieven. In BUDA zullen ze een technische residentie hebben om ruimte, licht en geluid te ervaren.

Pauline L. Boulba, Aminata Labor & guests (FR)

Pauline L. Boulba is een kunstenares en dansonderzoekster gevestigd in Parijs, Frankrijk. Haar werk heeft tot doel een queer en feministisch perspectief op dansgeschiedenis te brengen. Haar interesse voor de historische en hedendaagse gevechten van queer gemeenschappen, en meer algemeen voor die van minderheden en de repertoires van politieke strijd, hebben haar ertoe gebracht academische en populaire kennis, bewegingsanalyse en rap, fictie en documentaire formats te combineren. In 2016 ontmoette ze Aminata Labor. Samen zingen ze in de amateurrrr rapband la flemme. Ze co-produceren L'eau à la butch, een radioshow waarin LGBTQI+ gedachten over kunst en het leven worden gedeeld, die wordt uitgezonden op Radio Galoche. 

In residentie

27 jun 2021 – 08 jul 2021
Budascoop

On tour

12 okt 2021 – 12 okt 2021
Centre Pompidou, Festival Move (Parijs)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda