Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Pauline Simon (FR)

Pauline Simon (FR): La Grande Remontée – The great hold-up !

La Grande Remontée – The great hold up ! vloeit voort uit gender- en sociaal-wetenschappelijk onderzoek en neemt de vorm aan van een choreografisch- en textielkunstwerk, waarbij een dialoog wordt geopend over de normativiteit van het mannelijk lichaam en de oneigenlijke toe-eigening ervan. Het stuk, gebaseerd op een onderzoek naar een mannelijk anticonceptie-kledingstuk dat door de gezondheidsinstellingen werd genegeerd en afgekeurd, beschouwt afwezige of perifere contexten als plaatsen waar de kracht van transgressie door beweging kan worden opgeroepen. Dans wordt daarbij ook een katalysator voor de reacties die dit kledingstuk uitlokte binnen de maatschappij, door in te spelen op de angsten die het oproept: impotentie, verlies van viriliteit, beperking…

De fasen in het onderzoek zullen gedurende het hele creatieve proces worden gedeeld door middel van workshops in kunst- en modescholen, of met betrokken doelgroepen uit de non-profitsector die zich inzetten voor seksuele gezondheid.

Pauline Simon (FR)

Pauline Simon (FR) is choreograaf, performer en onderzoeker. Haar choreografische praktijk wordt gekenmerkt door een transdisplinair onderzoek waarbij de dans als een vector rond een onderwerp of een context fungeert en verbanden legt tussen het intieme en het politieke. Ze studeerde hedendaagse dans aan het CNR in Lyon, vervolgens aan het Conservatoire Supérieur de Danse in Parijs en ook aan het EHESS (Parijs).

In residentie

06 jun 2021 – 17 jun 2021
Budascoop

On tour

17 jun 2021 – 17 jun 2021
Almost Summer festival, Budascoop Kortrijk

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda