Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

W A U H A U S (FI)

w.a.u.h.a.u.s.: Private Dancer

Private Dancer nodigt het publiek uit om te luisteren, te observeren en mee fantaseren. Het is een intieme ervaring in een gedeelde ruimte. De voorstelling spreekt terzelfdertijd de individuele toeschouwer aan als het voltallige publiek.

Private Dancer toont en verbreekt de grens tussen huiselijke en publieke geluiden. De toeschouwers dragen een koptelefoon, en vragen zich af of iedereen hetzelfde hoort. Is zijn of haar ervaring exclusief, of is het een gedeelde ervaring?

Private Dancer is het laatste deel van een trilogie rond zintuigen. De vorige voorstellingen waren Dirty Dancing (2014) en Flashdance (2016).

http://www.wauhaus.fi/

W A U H A U S (FI)

Het kunstenaarscollectief W A U H A U S werkt vanuit Helsinki binnen de hedendaagse podiumkunsten. Hun werk wordt gemaakt in zeer uiteenlopende locaties (van kleine experimentele theaterzalen tot grote stadions) en neemt verschillende vormen aan, maar gaat meestal over materialisme, het lichaam van de toeschouwer, empathie en sterke audiovisuele concepten.

Het collectief bestaat uit regisseur Anni Klein, scenograaf Samuli Laine, choreograaf Jarkko Partanen en geluidsontwerpers Jussi Matikainen en Heidi Soidinsalo, maar ook individuele kunstenaars worden vaak uitgenodigd om mee te werken.

Hun werk wordt omschreven als “hedendaagse performances die populaire cultuur gebruiken en entertainend zijn, maar ook in staat om de samenlevingsstructuren door te lichten.” 

In residentie

27 aug 2017 – 08 sep 2017
Budascoop

On tour

12 okt 2017 – 24 okt 2017
Zodiac Helsinki (FI)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda