Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Philippe Beloul (FR/BE)

PHILIPPE BELOUL (FR/BE): Follow me

Philippe was al een aantal keer in residentie om er te werken aan Follow Me, een project dat hij jaren geleden startte. Al sinds 2011 volgt hij namelijk iemand, ‘een personage’ dat in Brussel woont.

“Het is niet altijd makkelijk binnen te dringen in het leven van iemand die je niet kent en die zelf niet weet dat hij gevolgd wordt. Ik reflecteer en analyseer, en voel me betrokken in de goeie en kwade dagen in het leven van dat personage, zonder te weten waar dat me heen leidt.”

Dit is het verhaal van een burger. Een man. Twee mannen. Een beetje zoals jij. Een beetje zoals ik. Een beetje anders. Een klein beetje hetzelfde. Het verhaal van een dubbelganger. Het laatste oordeel. Uitgesteld. Gecommuniceerd, geschreven, geschreeuwd, op papier. Doelgerichte berichten. Fotokopietjes. Voor iedereen. En voor niemand. Kladjes, die uitkomen. Die verwarren. Kleine boodschappen doorheen de stad. Praktijken van het leven van alledag. Sporen van een mensenleven. Opmerkelijk. Zo staat het geschreven.

Een even verrassende als eenvoudige voorstelling rond fictie en realiteit….

Philippe Beloul (FR/BE)

Het werk van Philippe Beloul situeert zich in de podiumkunsten, maar experimenteert tegelijkertijd met andere media of platformen zoals live tutorial performances en audio streaming evenementen. Hij presenteert zijn werk internationaal en blijft projecten ontwikkelen met andere artiesten, zowel in samenwerkingen als uitvoeringen. Nadat hij dans gestudeerd heeft in Cannes werkte Philippe verschillende jaren als medewerker en performer. Hij creëerde en speelde voor Les Ballets C de la B, speelde mee in Une Vie Inutile van Peeping Tom, werkte met Mette Edvartsen en acteerde in de film Somewhere in Between van Pierre Coulibeuf over het werk van Meg Stuart.

In residentie

15 aug 2016 – 25 aug 2016
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda