Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

R’m Aharoni (BE)

R’m Aharoni (BE): Ambush

Na zijn bijzonder sterk afstudeerwerk And Who Wants Peace? (waarin hij een speech van kunstenaar Eric Gill uit 1936 rond de verwevenheid van oorlogsvoering, kunstcreatie en geldgewin herinterpreteerde), werkt hij nu – voor het eerst bij BUDA – aan zijn nieuwe creatie AMBUSH.

R’m: “AMBUSH is een documentair theaterstuk dat vier activisten volgt en de toespraken die ze hielden tussen 1863 en 2012. Hoewel ze allemaal in een ander tijdsgewricht leefden, en verspreid over 3 continenten, hebben ze toch een gelijklopende blik op ‘macht’. Allen veroordelen ze de uitoefening van macht die leidt tot misbruik; allemaal plaatsen ze hun persoonlijke verhalen tegenover politieke, historische gebeurtenissen; én ze testen hun relatie met hun toehoorders – gevangen in een theaterzaal en omgeven door camera’s – en daardoor dus ook hun eigen rol en de mogelijke manipulatie die er is ‘voor’ en ‘achter’ (de camera’s, of het publiek).”

R’m Aharoni (BE)

Veel kans dat de naam je (nog) niets zegt, maar R’m Aharoni is een naam die je beslist zult leren kennen. Hij behaalde een Bachelor Fine Arts aan de Rietveld Academy Amsterdam (2011) en vervolgens een Master Media Art (2014) en Master Drama (2015) aan Kask Gent.

Het werk van R’m Aharoni toont de nood om het individuele een plek te geven te midden de chaos van velerlei achtergronden en gemengde culturen in een wereld vol overvloed en hybride praktijken. Niet toevallig draait zijn onderzoek rond het begrip ‘Biografie’ – de poging om de vele stemmen te vinden binnen die ene persoon. Maar is een biografie ooit ook echt ‘persoonlijk’?

In residentie

03 apr 2016 – 12 apr 2016
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda