Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Rósa Ómarsdóttir (IS/BE)

Rósa Ómarsdóttir (IS/BE): Traces

Tijdens haar residentie in BUDA werkte Rósa samen Katie Vickers (US), Inga Huld Hákonardóttir (IS) en Tiran Willemse (ZA) aan de nieuwe dansproductie Traces.

Door het bestuderen van heidense rituelen als hekserij of animisme willen ze onderzoeken hoe antropomorfe praktijken (waarbij menselijke eigenschappen toegeschreven worden aan dieren, planten of objecten) hun eigen omgeving kunnen beïnvloeden. Ze bouwen een decor dat refereert aan uiteenlopende landschappen en kijken hoe zo’n rituelen dat decor kunnen ‘veranderen’. Ze streven naar een magisch, dynamisch en steeds wijzigend landschap waarin na verloop van tijd niet meer duidelijk is of de scenografie de dans(ers) aanstuurt, om omgekeerd…

Rósa Ómarsdóttir (IS/BE)

Rósa Ómarsdóttir is een IJslandse choreografe die leeft en werkt in Brussel. Ze studeerde aan de Icelandic Academy of the Arts (Reykjavik) en P.A.R.T.S. (Brussel). Ze maakte verschillende dansvoorstellingen met Inga Huld Hákonardóttir, o.a. The Valley (2015), gecoproduceerd door BUDA en gelauwerd met de Icelandic Theatre Awards als 'choreografie van het jaar 2016’. Ze creëerde in 2016 ook Da Da Dans voor The Icelandic Dance Company. Het laatste jaar leidde Rósa met Ásrún Magnúsdóttir het onderzoeksproject Secondhand Knowledge, met een eerste focus op de periferie van Europa. Haar vorige voorstelling Traces was te zien op Almost Summer in juni 2018.

In residentie

05 jun 2017 – 17 jun 2017
Budatoren

On tour

23 nov 2017 – 23 nov 2017
Beursschouwburg Brussel

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda