Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Rosa Sijben (NL)

Rosa Sijben (NL): No Performance Please

Zo komt voor het eerst bij kunstencentrum BUDA werken op uitnodiging van TEBEAC, een postgraduaat opleiding die de nadruk legt op het tentoonstellen en beheren van actuele kunst (i.s.m. Hogent, Ugent en SMAK). In het huidige academiejaar werken 14 curatoren in spe aan één project : een onderzoek naar performativiteit binnen de beeldende kunst.

Rosa zal op hun voorstel op Buda-eiland een tweetal ‘situationele choreografieën’ presenteren, waarbij de relatie tussen het kunstobject, het instituut en het publiek geanalyseerd wordt.

Rosa Sijben (NL)

De Nederlandse beeldende kunstenares Rosa Sijben (°88 Alkmaar) studeerde Schone Kunsten aan de Rietveld Academy en nam deel aan het SOMA zomerprogramma in Mexico City. Ze won daar de Fine Arts Awards 2012. Ze werkte o.a. in Basel en Mönchengladbach en in februari ‘14 opende haar solotenstoonstelling in Kunstverein Düsseldorf. Haar werk omvat sculpturen, installaties en performatieve elementen. Ze noemt het zelf vaak ‘situationele choreografieën’ die de ruimte onderzoeken die ontstaat als kunst en leven elkaar overlappen. Vaak wordt de kijker daarbij

Duidelijk gemaakt dat ‘catalogiseren’ op zich een subjectieve daad is.

In residentie

20 mei 2015 – 30 mei 2015
Budatoren en omgeving

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda