Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sabine Macher (DE/FR) Mélanie Mesager (FR/LU) Jérôme Mauche (FR)

Sabine Macher (DE/FR) Mélanie Mesager (FR/LU) Jérôme Mauche (FR): Higaki, the old woman dancing

Higaki, the old woman dancing schudt een 'Noh' theaterstuk om en roept in één beweging de gratie van jeugdigheid op. Maar daar willen we het niet over hebben, of wel? We willen gewoon tijd doorbrengen in BUDA en zien wat er gebeurt met wie er rondhangt, dansend voor oude vrouwen en onze geesten, wat dat ook vergt en oplost.

Sabine Macher (DE/FR) Mélanie Mesager (FR/LU) Jérôme Mauche (FR)

Sabine Macher verliet Duitsland voor Frankrijk, waar ze schrijft, vertaalt, danst en kleine foto's maakt. Haar werk wordt getriggerd door observatie, beschrijving en synesthetische close-up, maar ook aangetrokken door immanentie en zijn vormen. 

Mélanie Mesager is danseres, choreografe en onderzoekster op het gebied van middeleeuwse taalkunde en dans, met aandacht voor de relatie tussen beweging en verbale taal. 

Jérôme Mauche is schrijver, dichter, performer, curator en docent. In zijn eclectische benadering richt hij zich op de overdracht van technieken uit de hedendaagse kunst naar de literatuur, op de relatie tussen willekeur en humor, en op intermediaire vormen van spreken, geschreven en gesproken. 

In residentie

20 jun 2021 – 03 jul 2021
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda