Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Salva Sanchis (ES)

Salva Sanchis (ES): ‘Islands (compilation)’

Bij kunstencentrum BUDA monteert hij zijn compilatievoorstelling ‘Islands’ af. ‘Islands’ is een bundeling mini-choreografieën die Sanchis de laatste jaren op diverse plaatsen ontwikkelde. Elk ‘Island’ duurt één tot 15 minuten, heeft een eigen identiteit en wordt uitgevoerd door één tot vier dansers. In ‘Islands’ onderzoekt Salva hoe je kan improviseren binnen strikte composities, hoe je vrijheid kan vinden in structuur.

Salva Sanchis (ES)

Salva Sanchis werd geboren in Manresa, een stad in de buurt van Barcelona. Hij volgde een theateropleiding aan het Institut del Teatre van Barcelona. In 1995 verhuisde hij naar België om er te studeren aan de dansschool P.A.R.T.S. van Anne Teresa De Keersmaeker, waar hij in 1998 bij de eerste lichting afstudeerde.

In 2003 vervoegde Sanchis het gezelschap Rosas voor de voorstelling ‘Bitches Brew/Tacoma Narrows’. Nadien danste hij ook mee in de producties ‘Desh’ en ‘Raga for the Rainy Season/A Love Supreme’. Sanchis maakte al die tijd ook eigen choreografieën, die hij momenteel uitwerkt binnen de organisatie Kunst/Werk, waarvan hij samen met Marc Vanrunxt artistiek leider is.

In residentie

22 nov 2015 – 27 nov 2015
Budascoop en Budatoren

On tour

27 nov 2015 – 27 nov 2015
Budascoop, ikv NEXTfestival

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda