Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Samara Hersch (AU)

Samara Hersch (AU): Body of Knowledge

Dit intimistische werk, opgevoerd door tieners die met hun mobiele telefoons rechtstreeks naar het theater bellen, is een krachtige meditatie over leeftijd en verandering: veranderingen in het lichaam, veranderingen in houding en veranderingen in het leven. Vragen rond grenzen, seksualiteit, plezier, schaamte, pijn, toestemming, veroudering, verdriet, dood en de toekomst komen allemaal aan bod wanneer tieners uit België en uit de hele wereld in real time vanuit hun slaapkamers met het publiek praten. Body of Knowledge is een verrassende, uitdagende en tedere ervaring die onderzoekt hoe we aandacht besteden (of niet) aan onze eigen lichamen en die van anderen die in tijd en ruimte naast elkaar bestaan.

Body of Knowledge is onderdeel van het grootschalige Europese project Be SpectACTive!, waarbij de focus ligt op het actief betrekken van publiek en lokale inwoners in het organiseren en programmeren van de artistieke programma's.

Samara Hersch (AU)

Samara Hersch is een Australische theatermaker, regisseur en docent wiens praktijk het snijvlak van hedendaagse performance en community engagement verkent.. Ze werkt vaak samen met zowel professioneel als niet-professioneel geschoolde performers. Onlangs voltooide ze haar masteropleiding aan het Das Theater in Amsterdam. Haar huidige onderzoek is een verkenning van publieke handelingen van intimiteit, met name door het bedenken van nieuwe performatieve frames voor niet-professionele performers en publiek om te bewonen.

In residentie

06 feb 2020 – 13 feb 2020
Budatoren

On tour

14 feb 2020 – 14 feb 2020
End of Winter Festival - BUDA Kortrijk

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda