Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sara Manente (IT) & Marcos Simoes (PT)

Sara Manente (IT) & Marcos Simoes (PT): Lava

Sara & Marcos komen in de studio's werken aan een herwerking van Lava.

Sara Manente: “Voor ons duet vertrekken we van het idee ‘parallel’ als een manier om iets anders te laten verschijnen. De ruimte tussen twee dingen die heel dicht bij elkaar staan, begint als het ware te spreken. Er onstaat iets tussen de verschillende elementen van de voorstelling, de voorstelling en het publiek en eenieder van de toeschouwers. Dat ‘iets’ staat buiten onszelf en heeft een eigen kwaliteit en mogelijkheid om zich te tonen. (…)

Lava is iets dat wisselt van samenstelling, temperatuur, kleverigheid en gedrag. Het verandert de omgeving, produceert onverwachte wijzigingen en vult soms gaten vol negatieve krachten. Het is de binnenkant naar buiten gekeerd. Er is iets oncontroleerbaar en beanstigend, en tegelijk is lava erg attractief. Het is er, overal, plots, vanuit een uitbarsting, en breidt zich vervolgens uit en stroomt. Het is tegelijk ‘state’ en ‘matter’.

Sara Manente (IT) & Marcos Simoes (PT)

De Italiaanse Sara Manente en de Portugese Marcos Simoes leven en werken in Brussel. In 2004 maakten ze voor het eerst samen voorstellingen (Palindrome en Eye in the Sky) en in 2008 vervolmaakten ze hun post-master in performance a.pass in Antwerpen. Ook in individuele voorstellingen (Instructions, Eskimo, Faire un Four) werkten ze vaak bij elkaar als performer of choreograaf. Ze richtten Cabra vzw op en sinds het project The Place (2012) werken ze als artistiek duo aan voorstellingen die gebaseerd zijn op paranormale ervaringen: waarzeggerij, helderziendheid, telepathie… Dergelijke praktijken zijn voor Sara en Marcos een manier om tot samenwerking en creatie te komen.

In residentie

24 feb 2019 – 28 feb 2019
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda