Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sarah Bostoen (BE)

Sarah Bostoen (BE): Poetic Machine

Choreografe Sarah Bostoen creëert een surrealistische bewegingswereld vanuit het concept macht en schaamte. Meer specifiek de macht en onmacht van het eigen brein.
Danseres Esse Vanderbruggen gaat in een voortdurende dialoog met haar alter- ego. Is het een samenwerking of een strijd? Een schim kijkt als een Gotische waterspuwer toe en zet elk gevoel van tijd en ruimte op losse schroeven.
De lyrische soundscape versterkt het beeld van de innerlijke gedachtenwereld. De fragmentarische taal doet absurd, irrationeel en kleurrijk aan, zonder een herkenbare logica te volgen. Maar maakt zich tegelijkertijd onbewust begrijpelijk, net zoals gedachten in dromen aan iemand opdringen.

“Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask and he will tell you the truth.” (Oscar Wilde)

Sarah Bostoen (BE)

De Belgische choreografe en danseres Sarah Bostoen creëert haar werk onder de naam compagnie Monica. Als uitgangspunt kiest ze de kleinmenselijke emoties en het constante zoeken van de mens. Ze studeerde danstheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg (NL). Als danseres werkte ze samen met verschillende choreografen en theatermakers (o.a. United Cowboys NL) en daarnaast creëert ze haar eigen werk. In 2017 begeleidde ze een artistiek traject bij Passerelle in Kortrijk. 

(foto: ©Tuur Uyttenhove)

In residentie

19 aug 2018 – 31 aug 2018
Budatoren

On tour

27 mrt 2019 – 27 mrt 2019
Schouwburg Kortrijk

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda