Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

School of Love

Trefwoorden: #

School of Love is een platform met collectieve praktijken die stammen uit reflecties over de notie ‘liefde’ als een publiek belang en als politieke manier van zijn. Liefde als iets dat zou moeten onderwezen worden op school. Het initiatief voor SOL kwam er in 2016, door een aantal studenten van de opleiding Autonome Vormgeving aan het KASK School of Arts (Gent, BE). Intussen bestaat het uit kunstenaars en onderzoekers uit verschillende disciplines. SOL wordt ‘beoefend’ door middel van meetings, events, workshops en performances die bijdragen aan het exploreren van liefde en scholing als potentiële dragers van verandering in de samenleving. SOL streeft ernaar om bij te dragen aan een perceptie van scholen als meer dan alleen een veilige broedplaats die onervaren mensen voorbereidt op een bestaande realiteit daarbuiten. Wij benaderen scholen als een plaats voor experiment, reflectie en collectiviteit, die de samenleving kunnen veranderen in plaats van zich er alleen aan aan te passen. We willen leren omgaan met het onbekende, eerder dan leren hoe te weten.

Kan een school volgens jou een plaats van liefde zijn? En zou een andere manier om naar liefde te kijken ook veranderen wat liefde voor jou betekent en waar het thuishoort?

In deze workshop nodigt School of Love (SOL) je uit om samen met docenten en leerlingen na te denken over je liefdevolle en misschien niet-zo-liefdevolle schoolervaringen. SOL gaat niet over de romantische liefde, maar toch gaat het over liefde. We willen ontdekken hoe een school een plek kan worden waar deze niet romantische liefde wordt beoefend. Dat doen we door van start te gaan met enkele eenvoudige oefeningen die gesprekken en acties openen in verschillende vormen, zoals één-op-één-gesprekken, wandelingen, groepsspelen, meditaties of het maken van collages. Op basis van deze eerste ontmoetingen en ervaringen gaan we vervolgens samen de rest van de workshop creëren. Jullie bepalen waar het naartoe gaat. Zo proberen we samen uit te zoeken wat het betekent om deel te zijn van “een school die lief heeft”.

In residentie

07 feb 2021 – 11 feb 2021
't vier Kortrijk

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda