Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sihame Haddioui (BE)

Sihame Haddioui (BE): Stigmate

Stigmate is een monoloog waarin Sihame Haddioui het personage van Hannah vormgeeft: een idealistische politicienne die ten prooi valt aan de contradicties van haar eigen discours. Met Néo creëert Hannah een utopie waarin mensen kunnen ontsnappen aan de ondergang van hun wereld.

De monoloog van Hannah leidt ons mee in de archieven van haar geheugen. Elke herinnering onthult een nieuwe blik op het project Néo en de geschiedenis van Hannah, en zuigt het publiek mee in de dromen en desillusies; de hoop en wanhoop van deze wereld.

Néo is een ultieme poging om een bloedarme, uitdovende mensheid te redden. Maar het is ook een megalomaan project, een power grab, een destructie van een complete, genuanceerde geschiedenis. Dit dilemma krijgt concrete vorm in het personage van Hannah die dit existentieel dilemma incarneert: de idealiste die ten prooi valt aan de impasses en limieten van de utopie die ze zelf heeft gecreëerd.

Sihame Haddioui (BE)

Sihame Haddioui, opgegroeid in Molenbeek, is een 29-jarige Brussels artieste. Als autodidact put ze uit een brede waaier invloeden: van popcultuur, science fiction tot ecofilosofie en politiek. In 2014 creëert ze Error 404: een absurde webserie voor KVS voor de opening van het festival System D in de Pianofabriek. Met Samira Hmouda groepeert ze in Comedy Fabriek stand-up comedy met slam- en jamsessies in de Pianofabriek: 8 open podia voor een mix van frans- en nederlandstalige artiesten. Vanaf 2017 ontwikkelt ze Stigmate, een eerste cocreatie met Esther Gouarné met steun van de Pianofabriek Citylab.

Sinds december 2018 is Sihame schepen van cultuur en gelijke kansen in Schaarbeek. Haar ervaringen in de politiek en haar artistiek engagement creëren sindsdien des te meer een expliciete wederzijdse reflectie.  

In residentie

10 mrt 2019 – 16 mrt 2019
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda