Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sonja Jokiniemi (FI)

Sonja Jokiniemi (FI): Howl

Choreografe Sonja Jokiniemi's nieuwe werk Howl is een performance en een tentoonstelling. Lichamen van schilderkunst, beeldhouwkunst en live performance versmelten met elkaar en richten zich op uitgestrekte wezens en hybride lichamen door de onderlinge afhankelijkheid van mens en niet-mens.
Het werk bestaat uit meerdere korte stukken als bewegende schilderijen waar geluiden elkaar raken en texturen spreken, verwijzend naar tekenwerk van Jokiniemi. Duet format verkend samen met danser Maija Karhunen is een soort herformulering van de taal door het ontvouwen van multitexturale lichamen.

Sonja Jokiniemi (FI)

Sonja Jokiniemi (1983) is choreografe, performer en autodidactisch beeldend kunstenaar, gevestigd in Helsinki, Finland. Ze maakt transdisciplinair werk met onderzoek naar ecologie, taal- en denkstructuren, neuro- en psychodiversiteit. Ze werkt vaak met objecten, materialen en tekeningen.
Haar participatieve projecten binnen de sociale sector en studies in Expressieve Kunstzinnige Therapie verweven zich met haar interesse in podium dat ruimte claimt voor intimiteit, oprechtheid en verbreding van normen.
Jokiniemi is afgestudeerd aan het DAS Theater (voorheen DasArts) MA Degree programma in Performing Arts in Amsterdam 2013. Daarvoor heeft ze haar bachelordiploma Hedendaagse Dans behaald aan het Laban Centre in Londen in 2006 en nam ze deel aan het Daghdha Mentoring programma in Limerick, Ierland.

In 2017 was haar vorige voorstelling Blab te zien op NEXT festival.
Dit project wordt ondersteund door het Europese netwerk Be My Guest, waar BUDA ook één van de partners is.
Ze komt voor het eerst werken in BUDA.

In residentie

17 mrt 2019 – 29 mrt 2019
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda