Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sophie Guisset (BE/DE)

Sophie Guisset (BE/DE): VTC

VTC (afkorting voor Vautour Tennis Club) is een samenwerking tussen Sophie Guisset, performance maker, Fani Bihr, decorontwerper. VTC onderzoekt de fysieke en sociale interacties die plaatsvinden in twee ruimtes waarmee Sophie zich fysiek en emotioneel verbonden voelt: het tennisveld en de darkrooms van de queer sexclubs. VTC onderzoekt de begrippen spel, regels en speelsheid die zich in deze twee gesloten ruimtes afspelen.

Sophie Guisset (BE/DE)

Sophie Guisset is een Berlijnse performer en performance maker. Na haar opleiding acteren aan het Koninklijk Conservatorium van Mons (BE) in 2011, nam ze in 2013 deel aan het Dance Intensive Program van Tanzfabrik Berlin.
Haar artistieke praktijk richt zich op de begrippen intimiteit, plezier en speelsheid. In haar voorstellingen gaat ze aan de slag met ruimtes die de protagonisten, of spelers, toelaten een zekere vrijheid en veiligheid te vinden om privé-sferen te verkennen.
Haar creaties waren te zien in het Bâtard festival (BE), Latitudes Contemporaines (FR), Théâtre de la Balsamine (BE), Beursschouwburg (BE), Santarcangelo festival (IT), Théâtre du Grutli (CH), Tanzfabrik Berlin (DE),ao.

In residentie

10 jan 2021 – 21 jan 2021
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda