Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sophie Guisset (BE) & Olga Tsvetkova (RU)

Sophie Guisset (BE) & Olga Tsvetkova (RU): Bond Apart

Het duo komt voor het eerst in BUDA werken, en vertrok voor hun onderzoek vanuit de notie gezichtsloosheid, met een continue balans tussen het menselijke en onmenselijke. Er is geen natuurlijk lichaam, alleen een geconstrueerd lichaam. Door middel van beweging en geluid ontstaat het dierlijke lichaam met concrete menselijke emoties. In het werk onderzoeken ze de idee van hoe iets terzelfdertijd één en twee kan zijn, het voor komen van “hetzelfde en anders”.

Sophie Guisset (BE) & Olga Tsvetkova (RU)

Sophie Guisset is actrice en performer, geboren in Doornik (BE) en woont in Berlijn. Na haar theaterstudies aan het Koninklijk Conservatorium in Mons verhuisde ze naar Berlijn om er deel te nemen aan het hedendaagse dans-programma ‘Dance Intensive’ in Tanzfabrik Berlin. Ze maakt zowel eigen creaties als werk samen met andere kunstenaars zoals Janine Iten, Enis Turan, Fanny Brouyaux en Olga Tsvetkova.

Olga Tsvetkova, geboren in Rusland, studeerde in 2013 af in Choreography aan de School for New Dance Development (SNDO), Amsterdam University of the Arts. Ze werkte onder meer al samen met Debora Hey en Benoit Lachambre, maar werkt ook aan haar eigen projecten. Samen met choreographe Alissa Šnaider en de composer Renzo Van Steenbergen startte ze Recollective, een project dat disciplines tracht te interpreteren zoals choreografie, theater, cinematografie en geluid. Momenteel studeert ze DAS theatre (DASARTS) in Amsterdam. 

In residentie

17 sep 2017 – 29 sep 2017
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda