Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Stefaan Quix (BE)

Stefaan Quix (BE): Licht und Blindheit

Een jaar geleden werkte hij bij BUDA al een drietal weken binnen een onderzoeksresidentie. Hij werkte ook in de filmzalen van Budascoop aan de effectieve productie van zijn project Licht und Blindheit, waarin hij onderzoekt wat de gevolgen zijn van de omslag van het analoge naar het digitale tijdperk en hoe dat het karakter van de cinema verandert.

Stefaan Quix (BE)

Stefaan Quix is een postdigitale kunstenaar die werkt en woont in Brussel. Zijn oeuvre, waar geluid, kleur, compositie, ruimte en mathematica met elkaar verbonden zijn, wordt vooral gelinkt met het postminimalisme. Hij werkt met muziek, film, video en ook op papier. De laatste jaren verschuift zijn werk meer een meer van geluid naar beeld.

Quix is geïnteresseerd in wat verschijnt; de pixel in het beeld, de ruis in het geluid. En hij toont wat verdwijnt; de pixel op de iPod, de binnenkant van de pc. 

De laatste 5 jaar maakte hij twee experimentele, niet-narratieve films die de grenzen van het hedendaagse beeld aftastten; Drie Monochromen: RGB focuste op het digitaal-picturaal element ‘de pixel’ en zijn basiskleuren, terwijl Not With A Bang But A Whimper de notie ‘tv-ruis’ ontleedde en de transitie toonde van stilstaand naar bewegend naar vloeiend beeld.

Hij was geregeld in Kortrijk te zien en te horen bij Happy New Ears en was eerder bij kunstencentrum BUDA aan het werk, o.a. als componist voor I/II/III/IV van Kris Verdonck.

In residentie

29 mrt 2015 – 24 apr 2015
BT Studio 3

On tour

24 apr 2015 – 08 mei 2015
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda