Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Superamas (FR/AT)

Superamas (AT/FR): Vive l’Armée!

Het Frans-Oostenrijkse collectief Superamas is kind aan huis in Kortrijk. Kunstencentrum BUDA ondersteunt dit internationaal gewaardeerde gezelschap sinds hun prille begin. Veel van hun producties werden gedeeltelijk in de studio’s van BUDA gerealiseerd en gepresenteerd (Show/Business, Happy/End, Empire (Art&Politics), YouDream, Theatre…).

Nu komen ze in Budascoop een paar weken werken aan hun nieuwe creatie Vive l’Armée!.

Net als bij vorige producties, brengt ook Vive l'Armée! een mix aan kunstvormen samen: theater, dans, performance, muziek en film versmelten tot één episch tapijt: een film op het witte doek, oorlog op het podium. De filmbeelden leveren context bij de realiteit op het podium. De spelers op het podium belichamen het discours op het scherm. Hun gemeenschappelijke taal is geluid.

Vive l'Armée! zoekt de gelijkenissen tussen het leger van weleer (met loopgraven en mosterdgras) en van vandaag (met drones en special forces). Wat hebben de dienstplichtigen uit W.O. I nog gemeen met onze professionals in de strijd tegen terrorisme?

De reden waarom ze worden ingezet is dezelfde: voor de verdediging van de natie en de nationale belangen…

Superamas (FR/AT)

Het Frans-Oostenrijkse collectief Superamas is kind aan huis in Kortrijk. Kunstencentrum BUDA ondersteunt  dit internationaal gewaardeerde gezelschap sinds hun prille begin. De meeste van hun producties werden gedeeltelijk in de studio’s van BUDA gerealiseerd en gepresenteerd.

In residentie

28 mei 2016 – 13 jun 2016
Budascoop

On tour

17 nov 2016 – 18 nov 2016
Maison de la culture Tournai (www.nextfestival.eu)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda