Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Superamas (FR/AT)

Superamas (AT/FR): Vive l’Armée!

Het Frans-Oostenrijkse collectief Superamas is kind aan huis in Kortrijk. Kunstencentrum BUDA ondersteunt dit internationaal gewaardeerde gezelschap sinds hun prille begin. Veel van hun producties werden gedeeltelijk in de studio’s van BUDA gerealiseerd en gepresenteerd (Show/Business, Happy/End, Empire (Art&Politics), YouDream, Theatre…).

Nu komen ze in Budascoop een paar weken werken aan hun nieuwe creatie Vive l’Armée!.

Net als bij vorige producties, brengt ook Vive l'Armée! een mix aan kunstvormen samen: theater, dans, performance, muziek en film versmelten tot één episch tapijt: een film op het witte doek, oorlog op het podium. De filmbeelden leveren context bij de realiteit op het podium. De spelers op het podium belichamen het discours op het scherm. Hun gemeenschappelijke taal is geluid.

Vive l'Armée! zoekt de gelijkenissen tussen het leger van weleer (met loopgraven en mosterdgras) en van vandaag (met drones en special forces). Wat hebben de dienstplichtigen uit W.O. I nog gemeen met onze professionals in de strijd tegen terrorisme?

De reden waarom ze worden ingezet is dezelfde: voor de verdediging van de natie en de nationale belangen…

Superamas (FR/AT)

Het Frans-Oostenrijkse collectief Superamas is kind aan huis in Kortrijk. Kunstencentrum BUDA ondersteunt  dit internationaal gewaardeerde gezelschap sinds hun prille begin. De meeste van hun producties werden gedeeltelijk in de studio’s van BUDA gerealiseerd en gepresenteerd.

De afgelopen 20 jaar zijn ze in vele theaters en festivals in Europa en Noord-Amerika geproduceerd en hebben ze hun BIG-trilogie opgelegd. Daarna creëerden ze EMPIRE (Kunst & Politiek), YOUDREAM en THEATRE. Ze stellen ook tentoon in kunstgalerijen, produceren films en geven boeken uit. Met Les Presses du Réel en Jeroen Peeters publiceerden ze een boek over de BIG-reeks.
Superamas creëerde VIVE L’ARMEE! in 2016 ; CHEKHOV Fast & Furious in 2018, een stuk met 4 groepen jonge Europeanen ; THE MAN WHO SHOT MUAMMAR GADDAFI in 2020 en ZERO TO INFINITY, een voorstelling bij het vallen van de avond in 2022.
De leden van Superamas ondersteunen jonge kunstenaars binnen hun verschillende vakgebieden.

In residentie

28 mei 2016 – 13 jun 2016
Budascoop

On tour

17 nov 2016 – 18 nov 2016
Maison de la culture Tournai (www.nextfestival.eu)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda