Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Superamas (FR/AT)

Superamas (FR/AT): Superamax

SUPERAMAX is een kleine onderneming die substantiële winsten realiseert. Een start-up bedrijf dat het verschil maakt dank zij zijn innovatieve R&D-beleid.

SUPERAMAX komt op voor dierenrechten en dierenwelzijn, maar is in de eerste plaats bekommerd om de mensen.

SUPERAMAX wil fusioneren met de internetsite makelovenotporn.com van Cindy Gallop, want ‘een goed seksleven is een goed leven’.

Bij SUPERAMAX werken de creatieve krachten nauw samen, om topproducten te maken tegen een voor iedereen betaalbare prijs. Deze ‘jonge entrepreneurs’ vinden een ‘alternatief’ kapitalisme uit dat gebaseerd is op een productie op maat van de klant en een modulaire en flexibele dienstverlening.

SUPERAMAX is ook een zuurzoete komedie.

Superamas (FR/AT)

Het Frans-Oostenrijkse collectief Superamas is kind aan huis in Kortrijk. Kunstencentrum BUDA ondersteunt  dit internationaal gewaardeerde gezelschap sinds hun prille begin. De meeste van hun producties werden gedeeltelijk in de studio’s van BUDA gerealiseerd en gepresenteerd.

De afgelopen 20 jaar zijn ze in vele theaters en festivals in Europa en Noord-Amerika geproduceerd en hebben ze hun BIG-trilogie opgelegd. Daarna creëerden ze EMPIRE (Kunst & Politiek), YOUDREAM en THEATRE. Ze stellen ook tentoon in kunstgalerijen, produceren films en geven boeken uit. Met Les Presses du Réel en Jeroen Peeters publiceerden ze een boek over de BIG-reeks.
Superamas creëerde VIVE L’ARMEE! in 2016 ; CHEKHOV Fast & Furious in 2018, een stuk met 4 groepen jonge Europeanen ; THE MAN WHO SHOT MUAMMAR GADDAFI in 2020 en ZERO TO INFINITY, een voorstelling bij het vallen van de avond in 2022.
De leden van Superamas ondersteunen jonge kunstenaars binnen hun verschillende vakgebieden.

In residentie

26 aug 2015 – 09 sep 2015
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda