Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Tale Dolven (NO) & Gabel Eiben (US)

Tale Dolven (NO) & Gabel Eiben (US): Assembly

Tale en Gabel maakten in 2014 hun eerste gezamenlijke productie You’re welcome. In 2015 volgde That catastrophe is a fire. In hun werk verbinden ze dans en theater tot een speels en grappig universum.

Ze werken, voor het eerst, bij BUDA aan hun derde creatie: Assembly. Startpunt: de lopende band, en hoe ze ‘massaproductie’ kunnen gebruiken in een voorstelling. Live muziek, tekst en choreografie worden daarbij dan ‘geassembleerd’ om het product ‘voorstelling’ te creëren. Hun residentie in Kortrijk is een eerste stap, een voorbereidende fase waarin ze materiaal verzamelen dat hen inspireert, om het vervolgens uiteen te halen tot bruikbare bouwstenen.

Tale Dolven (NO) & Gabel Eiben (US)

De Noorse Tate Dolven leeft sinds 2002 in Brussel. Ze studeerde aan KHIO in Oslo en volgde P.A.R.T.S. in Brussel. In 2006 startte ze bij Anne Teresa De Keersmaekers gezelschap Rosas, wat ze sinds 2009 combineert met andere opdrachten. Zo werkte ze o.a. met Stan, Benjamin Vandewalle, Doris Uhlich, Charlotte Vanden Eynde en Kris Verdonck.

De Amerikaan Gabel Eiben woonde in New York toen hij in 2014 naar Brussel verhuisde. Hij behaalde een BFA acteren aan de Shenandoah Universtiteit en werkte jarenlang voor het redelijk fantastische theatergezelschap Nature Theater of 0klahoma, dat voor het eerst in België te zien was tijdens BudaFest (nov. ’17) met No Dice. Hij speelde in films, werkte met SITI Company (NY) en geeft ook geregeld les aan P.A.R.T.S. Brussel.

In residentie

15 mei 2016 – 27 mei 2016
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda