Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Lydia Mcglinchey (AU)

Textural Tragedy

Lydia McGlinchey zal tijdens haar residentie in BUDA materialen die te maken hebben met ‘gothic novel, scream singing en charge’ bestuderen en testen.

Lydia Mcglinchey (AU)

Lydia Mcglinchey (°1998) werd geboren in Sydney, Australië, van Peruaans-Ierse afkomst. Ze werkt momenteel als performer en maker en woont in Brussel. Lydia is opgeleid in dans/performance, maar ze werkt ook met textiel/vezelkunst.
Lydia’s podiumwerk FERAL was te zien in Theater VIERNULVIER, Kaaitheater en Kunstencentrum BUDA in 2022/23. Momenteel ontwikkelt Lydia een nieuw podiumwerk getiteld MadDoG dat eind 2024 in première zal gaan. Lydia studeerde aan P.A.R.T.S waar ze haar MA in choreografie en dansopleiding behaalde. Lydia werkte samen met Alix Eynaudi aan haar project Noa+Snow. Ze werkt samen met Simon Van Schuylenbergh aan zijn project Ne Mosquito Pas en is co-onderzoeker voor het aankomende werk Dark Habits. Daarnaast speelde ze in The Honey House van Nathan Ooms en treedt ze momenteel op voor Mischa Goldberg en Rosie Sommers in het Duitse Staatstheater.

In residentie

30 okt 2023 – 04 nov 2023
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda