Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

The Lighthouse Company (FR)

The Lighthouse Company (FR) – MississippiS

The Lighthouse Company is bij BUDA in residentie om aan de tekst voor MississippiS te werken. De auteur Clémence Hallé, de acteur Duncan Evennou en hun partner Anne Sophie Milon zullen een eerste montage maken van de archieven van een groep wetenschappers en kunstenaars die een reis langs de Mississippi maakten in 2019. Deze stap zal beslissend zijn voor het gezelschap om te beginnen aan het verdere set werk.

The Lighthouse Company (FR)

Opgericht in Parijs door Duncan Evennou, het doel van The Lighthouse Company is om de creatie van performances, hedendaagse geschriften en wetenschappelijk onderzoek door theatrale middelen te ondersteunen. Dit artistieke project vraagt om een interdisciplinaire aanpak en brengt een groep mensen samen met verschillende vaardigheden zoals design, performance, schrijven, digital humanities, onderzoek en dans. Ze delen allemaal een interesse in actuele controverses, ecologische zaken en de wil om een licht te werpen op kleinere narratieven. 

Duncan Evennou is een Franse performer en regisseur. Hij studeerde in 2012 af aan de École Nationale Supérieur d'Art Dramatique du Théâtre National in Bretagne, onder regie van Stanislas Nordey. Na het Sciences Po's Political Arts Experimentation Program gevolgd te hebben, is hij nu een interdisciplinaire praktijk aan het vormen op het snijpunt van drama, sociologie en visuele kunst rond drie grote dynamieken: creatie, onderzoek en pedagogie.

Clémence Hallé is bezig aan een doctoraat aan de École Normale Supérieure in het “Wetenschap, Kunst, Creatie, Onderzoek” programma over een esthetische theorie van het anthropoceen, waarmee ze verder gaat met haar onderzoek over ecologische repesentatie. Ze schreef ook Matters, haar eerste samenwerking met Duncan Evennou en The Lighthouse Company, een productie van de Laboratoires d'Aubervilliers.

In residentie

30 mei 2021 – 16 jun 2021
Budatoren

On tour

01 jan 1970 – 01 jan 1970
Actoral. Marseille

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda