Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Hamed Rad (IR)

This is not a chair + So Far So Near

This is not a chair - Hamed Rad

Hamed deelt twee projecten tijdens deze residentie. Eerst en vooral This is not a chair, een creatie die hij eerder al maakte en uitvoerde. Daarnaast werkt hij op de nieuwe voorstelling So Far So Near.

This is not a chair: Het idee voor dit werk kwam voort uit de uitspraak van René Magritte: “Een object is niet zo gehecht aan zijn naam dat je er geen andere naam voor kunt vinden die er beter bij past”. Hamed stelde zich zo de vraag: wat is de relatie tussen mijn lichaam en de objecten om me heen? Wat maakt deze relatie? Ook al verschijnt een object door de taal die we eraan geven, het gebruik en de vorm etc…. het is niet slechts één ding. Daarom gaat Hamed op zoek naar andere manieren hoe het object kan bestaan.

So Far So Near: Met dit project onderzoekt Hamed de relatie tussen kleren, herinneringen en het lichaam. Hoe en waar kan je herinnering lokaliseren in het lichaam? Kunnen herinneringen ‘gespaard’ worden in kledingstukken?


Residentie georganiseerd in het kader van het steunfonds geïnitieerd door ICI-Centre chorégraphique national Montpellier Occitanie / Directie Christian Rizzo met de steun van DRAC Occitanie. De master exerce (Parcours Études Chorégraphiques : Recherche Et Représentation) wordt uitgevoerd in samenwerking met de Université Paul-Valéry Montpellier.

Hamed Rad (IR)

Hamed Rad werd in 1990 in Teheran geboren en is afgestudeerd in Informatie en Communicatie Technologie (ICT). Hij volgde een opleiding aan de Samandarian Theatre Academy en studeerde daarna theaterregie aan de Tehran University of Art. In 2017 begon hij met podiumkunsten en dans. Eerst als performer in verschillende Iraanse theater- en bewegingsproducties voor hij in 2019 zijn eerste voorstelling Farsa creëerde. Dit stuk is gebaseerd op de relatie tussen lichaam en object en tevens het startpunt voor zijn onderzoek hierover. Hij onderzocht en ontwikkelde dit ver in de Master Choreografie in Montpellier. In elk van zijn voorstellingen probeert hij het concept van choreografie te verbreden door de relatie tussen objecten en het lichaam te verbinden met andere domeinen zoals beeldende kunst, technologie, taal en theorie.

In residentie

15 jan 2024 – 28 jan 2024
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda