Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Marcos Simoes (PT/BE)

Pauline Brun (FR)

TIE-TOOL

TIE-TOOL

Misverstanden zijn een manier om andere werkelijkheden te onthullen en te creëren: om iets anders te horen en voor te stellen; anders interpreteren; percepties naast elkaar plaatsen; weerstand bieden aan wat wordt gegeven of gezegd; parallelle temporaliteiten op te bouwen. Het is de inzet van poëzie, van contrapunt, van verzet, van onzekerheid, van alternatieven en van fictie. Marcos & Pauline beschouwen misverstanden in dit project als iets om over na te denken, iets waardevols. Ze zien het zowel als een visueel & choreografisch instrument meer dan een onderwerp van werk.

Wat als het misverstand de oorsprong, het startpunt van het project is? Het mechanisme waarmee we produceren en creëren? En dat definieert situaties en relaties om mee te werken?

Marcos Simoes & Pauline Brun, werden in dit project vergezeld door een gelukkig misverstand en hebben besloten om het te omarmen door er de tool en het doel van te maken dat ons in deze samenwerking bindt.

Het project Tie-Tool vertrekt vanuit deze vragen en wordt uitgewerkt in de vorm van een performance-expositie of een geëxposeerde performance.

Marcos Simoes (PT/BE)

Als het lichaam het materiaal is van het werk van Marcos Simoes, dan gebruikt hij in zijn performances verschillende media: geluid, video, tekenen, beeld, objecten en textiel om situaties en contexten te creëren waarin hij andere manieren van relatie en communicatie verkent dan taal om manieren van denken en doen in vraag te stellen. Wat zijn de ruimtes tussen de dingen? Tussen gewaarwordingen en taal? Hoe kunnen we het onuitsprekelijke uitdrukken? Marcos beschouwt de kunstenaar als een medium, een katalysator, en zijn performances zijn rituelen van relaties, in de vorm van hybride objecten tussen het visuele en het performatieve. Het is in de kracht van het verbinden van dingen zodat verandering en transformatie kan plaatsvinden.

Pauline Brun (FR)

Choreograaf, performer en beeldend kunstenaar, Pauline Brun speelt met contexten en media, verkent het lichaam met zelfspot en op de rand van het absurde. Opgeleid aan het Conservatorium van Nice, de Villa Arson, de École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de Paris en ex.e.r.ce aan het Centre Chorégraphique National de Montpellier, maakt ze gebruik van voorstellen tussen beeldende kunst en choreografie.

Als performer of scenograaf werkt ze samen met Fanny De Chaillé en Philippe Ramette, Alain Buffard (reconstructie van Mauvais Genre), Pol Pi, Jule Flierl, Nina Santes, Adaline Anobile, Jonas Chéreau, Antoine Cegarra …

In residentie

07 feb 2022 – 19 feb 2022
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda