Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Tine Van Aerschot (BE)

Tine Van Aerschot (BE): Haar Ongeloof

Haar Ongeloof is een nagelnieuw en tegelijk een oeroud onderzoek. Voor Tine nieuw omdat ze nog nooit rond haar relatie tot het geloof gewerkt heeft. Voor haar zo oud als haarzelf omdat ze zich al altijd vragen gesteld heeft over god en zijn gevolg(en). Wat duidelijk is, is dat ze kwaad is, onredelijk kwaad, op alles wat religie is of beter op alles wat institutionele religie is. Tijdens Tines residentie in BUDA wil ze onderzoeken hoe ze vanuit woede tot een artistiek project kan komen. Ze heeft een paar kunstenaars uitgenodigd die in hun persoonlijke leven geraakt zijn door hun eigen geloof of door geloof in hun omgeving. Met Lois Brochez, Milan Van Dierendonck en Sara De Roo plant ze een gesprek en werksessies. Met hen wilt ze ervaringen uitwisselen en methoden en strategieën ontwikkelen om interessant werk materiaal te genereren. In een latere fase hoopt ze een nieuwe productie te maken met ondermeer het materiaal dat nu ontstaat.

Tine Van Aerschot (BE)

Tine Van Aerschot volgde beeldende kunst en computergrafiek en ontwikkelde zich van grafisch vormgever tot dramaturg, schrijver, scenograaf, theatermaker en multimedia-artiest. Ze werkte o.a. voor Meg Stuart / Damaged Goods, Christine Desmedt, Davis Freeman, Simone Aughterlony e.v.a.

Ze debuteerde in 2006 als toneelauteur en -regisseur met het kleinood I have no thoughts, and this is one of them. Ook haar tweede creatie Tripple Trooper Trevor Trumpet girl werd met enthousiasme onthaald, maar vlak na de première werd de Canadese actrice Tracy ongeneeslijk ziek en stierf kort erna. Ook tijdens haar ziekte bleef Tracy met Tine werken aan we are not afraid of the dark. Na een periode van bezinning en zelfevaluatie volgde het boekje én pop-up rariteitenkabinet A Partial Exposure of a Half Decent Elephant. Dat onderzoek evolueerde later verder tot het theaterstuk When in Doubt Duck, dat o.a in BUDA werd gemaakt en te zien was tijdens NEXT 2015. Ook haar voorstelling het betreft liefde (met Sara De Roo, Lois Brochez en Dounia Mahammed) was op NEXT te zien in 2018. Voorheen werkte Tine in de BUDA-studio’s aan Summer-school en Triple Trooper Trevor Trumpet girl.

De grote sterkte van haar stukken ligt in de rake teksten en de accurate spelregie. Met weldoordachte middelen maakt ze intieme, intense voorstellingen.

In residentie

23 jun 2019 – 06 jul 2019
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda