Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Tine Van Aerschot (BE)

Tine Van Aerschot (BE): when in doubt duck

Tine Van Aerschot (BE)

Tine Van Aerschot volgde beeldende kunst en computergrafiek en ontwikkelde zich van grafisch vormgever tot dramaturg, schrijver, scenograaf, theatermaker en multimedia-artiest. Ze werkte o.a. voor Meg Stuart / Damaged Goods, Christine Desmedt, Davis Freeman, Simone Aughterlony e.v.a.

Ze debuteerde in 2006 als toneelauteur en -regisseur met het kleinood I have no thoughts, and this is one of them. Ook haar tweede creatie Tripple Trooper Trevor Trumpet girl werd met enthousiasme onthaald, maar vlak na de première werd de Canadese actrice Tracy ongeneeslijk ziek en stierf kort erna. Ook tijdens haar ziekte bleef Tracy met Tine werken aan we are not afraid of the dark. Na een periode van bezinning en zelfevaluatie volgde het boekje én pop-up rariteitenkabinet A Partial Exposure of a Half Decent Elephant. Dat onderzoek evolueerde later verder tot het theaterstuk When in Doubt Duck, dat o.a in BUDA werd gemaakt en te zien was tijdens NEXT 2015. Ook haar voorstelling het betreft liefde (met Sara De Roo, Lois Brochez en Dounia Mahammed) was op NEXT te zien in 2018. Voorheen werkte Tine in de BUDA-studio’s aan Summer-school en Triple Trooper Trevor Trumpet girl.

De grote sterkte van haar stukken ligt in de rake teksten en de accurate spelregie. Met weldoordachte middelen maakt ze intieme, intense voorstellingen.

In residentie

05 sep 2015 – 14 sep 2015
Budatoren

On tour

24 nov 2015 – 24 nov 2015
BUDA Kortrijk, ikv NEXT festival

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda