Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Rémy Héritier (FR)

Un monde réel (working title)

Remy Héritier

Deze residentie in BUDA is de eerste stap in dit nieuwe werk. Terwijl we het proces ingaan, zullen we ons fysiek richten op de verklaring waar dit project vandaan komt: “een stuk creëren zonder er auteur van te zijn”. Hun onderzoek focust op twee zaken: enerzijds bekijken ze een reeks handelingen die min of meer ieder mens ooit heeft ervaren. Ze noemen ze archaïsche gebaren: grijpen, vastpakken, rollen, kruipen enz. Anderzijds richten ze zich op hun persoonlijke dans, waarbij ze hun dans- en gebarengewoonten herleiden en benoemen om beter te begrijpen waar ze vandaan komen en om te confronteren met wat we (niet) weten en wat ze daarmee willen creëren.

Rémy Héritier (FR)

Rémy Héritier is choreograaf en danser. Sinds 2005 heeft hij een dozijn werken gecreëerd in verschillende contexten, in en buiten het theater. Zijn stukken omvatten Percée Persée, Une étendue, Dispositions, Facing the Sculpture, Jeux chorégraphiques met Laurent Pichaud, Here, then met Marcelline Delbecq, Une danse ancienne (Lausanne, Grenoble en Cajarc), Une forme brève en L’usage du terrain (Pantin en Vitry).

Rémy Héritier verkent in zijn choreografisch schrijven de herhaalde vluchtige, ruimtelijke lagen van een plaats. Hij graaft in de diepte van het verleden om het heden te bereiken. Deze archeologische opgraving in een bepaalde context samen met zijn persoonlijke dansgeschiedenis en die van zijn collega’s, stelt hem in staat om begrippen die verband houden met andere disciplines zoals intertekstualiteit, re-enactment of het Derde Landschap te integreren in zijn werk. Op die manier tracht hij een nieuwe poëtica van het gebaar te starten.

Zijn werk werd getoond in Frankrijk, Europa, de VS en Japan

In residentie

21 mei 2024 – 24 mei 2024
Budascoop

On tour

13 mrt 2025
CCN Montpellier

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda