Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Urland (NL) & Eric Joris / Crew (BE)

Urland (NL) & Eric Joris / Crew (BE): EXPLORER/Prometheus Ontketend

Bij kunstencentrum BUDA werken ze aan deel 2: EXPLORER/Prometheus Ontketend (2015). Daarvoor werkt Urland samen met kunstenaar/theatermaker Eric Joris en zijn gezelschap CREW, die al vaker bij BUDA aan het werk was (Crash, U_razende stilstand, O_Rex, W double u…).

Tijdens hun residentie in Kortrijk vragen de makers zich af wat er van het utopisch ideeëngoed van begin jaren'90 is geworden. Een nieuwe (parallelle) wereld is niet alleen mogelijk, ze is er. CREW en Urland willen deze initiële belofte van het internet re-enacten. Hoe ver kunnen we de grenzen van de werkelijkheid verleggen? En hoever kunnen we het lichaam laten transformeren en/of laten verdwijnen? Ze bevragen hun eigen fysieke afwezigheid in Virtual Reality.

Urland (NL) & Eric Joris / Crew (BE)

De leden van het Nederlandse performancecollectief Urland studeerden samen aan de Toneelacademie Maastricht en werkte zich met hun eersteling (Kwartet: een Powerballad) al onmiddellijk in de kijker.  Sinds vorig jaar creëren ze een Internettrilogie. In deel 1, MSDOS/Prometheus geketend (2014)  zochten ze contrasten en verbanden tussen de Prometheia van Aischylos en het Internet.

In residentie

15 mrt 2015 – 28 mrt 2015
Budascoop

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda