Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Veli Lehtovaara (FI)

Veli Lehtovaara (FI/BE): Conversations

In Veli Lehtovaara’s nieuw werk Conversations, converseren drie dansers door beweging en woorden met andere vormen van natuur, hun huidige vorm, hun voorgangers, elkaar en het publiek. De groepsconversatie slingert tussen spraak en beweging, het logische en het poëtische, het filosofische en het praktische, het imaginaire en het actuele.

Het is een dans van graduele transformatie. De stappen en gedachten ontplooien in cirkels en golven. Het is een performance van loslaten van wat niet zal blijven zonder vasthouden.

De performance combineert choreografische, ecologische, filosofische en visuele denkvormen. Het geeft aandacht aan wat mensen verbindt met andere levende wezens in verschillende stadia en schaal van hun leven, vooral vanuit het perspectief van lichamelijkheid, perceptie en beweging.

Veli Lehtovaara (FI)

De Finse choreograaf en danser Veli Lehtovaara woont deels in Brussel  en Finland, en werkt regelmatig in Helsinki.

Lehtovaara is een geassocieerde artiest in de Kunstenwerkplaats Pianofabriek (Brussel) en een Focus Artiest in het Europese project [DNA] Departures and Arrivals. Van 2015 tot 2017 danste hij bij Rosas / Anne Teresa de Keersmaeker. In de periode 2011-2013 was hij huischoreograaf in Zodiak – Center for New Dance, Helsinki. In 2015 creëerde Veli een aantal solo's en voor het Festival d'Avignon maakte hij een duet samen met Eleanor Bauer: a v i g n o n s e n s e.

Meer info over zijn werk vind je hier: www.spacetimelove.com // velijuhana@gmail.com

In residentie

21 jan 2018 – 03 feb 2018
Budatoren

On tour

21 feb 2018 – 21 feb 2018
Zodiac Helsinki (FI)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda