Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Tais Almeida

Wasteland (Terreno Baldio)

Land in zicht met Braziliaanse gids

Wasteland (Terreno Baldio) laat het land, de tijd en het geheugen samenkomen in de ruimte van het lichaam. De tijd brengt transformaties in het lichaam teweeg, soms nauwelijks zichtbaar. Het geheugen verraadt het spoor van het menselijk handelen. En het land, dat is zelf een rijk, veranderend, fragiel lichaam.

Deze solo van Tais Almeida gaat over de aarde als plaats van conflict, tussen diersoorten, schimmels, afval. Het is het mos dat de verharde grond openscheurt en de vochtige, ondergrondse aarde onthult, die diep uit het lichaam komt. Wasteland gaat ook over macht en oorlog. In 1500 dachten de ‘ontdekkers’ van Brazilië dat het een braakland was, dat ze konden binnenvallen en daarna plunderden. Vandaag gaat de oorlog gewoon door. Wasteland is een voorstelling over dansen uit gewoonte, omdat het niet anders kan, omdat het is wie we zijn.

Tais Almeida

Tais Almeida (BR) is geboren en getogen in Cavalcanti, ten noorden van Rio de Janeiro. Ze werkt als performer, danser en audiovisueel kunstenaar. Ze is oprichter van het Cavalcanti-se Project, waarin de geschiedenis van en de herinneringen over Cavalcanti worden onderzocht. Ze is ook mededirecteur van het kunstenaarsproject BERRO.

In residentie

12 jun 2023 – 02 jul 2023
Budatoren

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda