Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Wouter Krokaert (BE)

Wouter Krokaert (BE): Composities in het wilde weg

Binnen een reeks kleine composities worden lichamen met elkaar in relatie geplaatst, en verplaatst, op een heel nauwkeurige manier maar zonder daarbij aan wetmatigheid te beantwoorden. Hun bewegingen zijn eenvoudig en daardoor vaak herkenbaar. Ze spelen met gewicht en evenwicht, ze plaatsen tegengewicht en geven vorm aan de ruimte die zich tussen hen bevindt.

Door het in een opeenvolging plaatsen van die composities gaan er verbanden ontstaan, elementen worden niet langer geplaatst op een blanco blad maar in de weerklank van wat vooraf kwam. Betekenis verschuift en komt te liggen in de ruimte die hen verbindt. Geleidelijk aan komt zo een kijk bloot te liggen, een kijk die ik als tekenaar heb aangescherpt.

Over wat eerst als een lijntekening wordt aangezet komt gaandeweg kleur te liggen, fragmenten worden verhult om ze vervolgens in een nieuwe context te herontdekken.

Beeldend werk dat aan de basis ligt van de performance, wordt hier binnen de kantlijn voorgesteld.

première op 21.06.2019 tijdens Almost Summer Festival.

Wouter Krokaert (BE)

Wouter Krokaert volgde grafische vormgeving aan Sint-Lukas Brussel, maar belandde al snel als danser/performer bij begenadigde podiumkunstenaars als (o.a.) Meg Stuart, Gary Hill, Rachid Ouramdane, Yukiko Shinozaki en Heine Avdal, Pieter Ampe, Marc Vanrunxt en (vooral) Christian Rizzo. Ondertussen bleef hij ook tekenen, o.a. voor de educatieve diensten van diverse musea, maakte tekeningen voor tentoonstellingen, andermans projecten en eigen boeken. In Time has fallen asleep in the afternoon sunshine van de Noorse artieste Mette Edvardsen werd hij zélf een ‘levend boek’. In 2013 creëerde hij de performance Kanttekeningen in De Pianofabriek en sinds 2015 werkt hij als docent mixed media aan Sint-Lucas architectuur Brussel en Gent.

In residentie

02 jun 2019 – 08 jun 2019
Budascoop

On tour

20 jun 2019 – 20 jun 2019
BUDA (ikv Almost Summer Festival)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda