Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Karthik Pandian & Andros Zins- Browne / The Great Indoors (US/BE)

Atlas Revisited

70′
Engels gesproken
presentatie tijdens het festival Buda Vista #10
tickets € 5
Reserveren kan online / tel +32.(0)56.22.10.01 / info@budakortrijk.be

Het maken, ongedaan maken én heropvoeren van een dans over vrijheid

In 2012 bezochten beeldend kunstenaar Karthik Pandian en choreograaf Andros Zins-Browne de Atlas Film Studios in de woestijn van Ouarzazate (Marokko). Ze huurden een groep kamelen en probeerden hen te laten dansen tussen de filmdecors van oude Hollywood-producties. Het resultaat was te zien in de video Atlas/Inserts (2014).

Met Atlas Revisited blikken de kunstenaars terug op deze onderneming. Ze stellen hun motivaties in vraag en kijken verder. Ze presenteren nieuw videomateriaal, opgenomen voor een green screen met dure Amerikaanse kamelen. Was Atlas/Inserts in scène gezet door deze kamelen te projecteren op achtergrondbeelden uit Marokko? Pandian en Zins-Browne tonen het maken, ongedaan maken én heropvoeren van een dans over vrijheid – en het bedrog dat vaak nodig is om er beelden van te maken.

Speeldata

Concept & regie: Karthik Pandian & Andros Zins-Browne
Productie: The Great Indoors (Brussel) & Hiros (Brussel)
Coproductie: Kaaitheater (Brussel), EMPAC (Troy, NY) & Kunstencentrum BUDA (Kortrijk)
Met steun van: Vlaamse overheid, Black Cinema House (Chicago) & Vooruit (Gent) in het kader van DNA (Departures and Arrivals) gecofinancierd door het Creative Europe Programma van de Europese Commissie

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda