Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Jonas Chéreau

Baleine

taal: Engels gesproken
ticket: €5
reserveren: via deze link of tel. 056/22 10 01

Baleine probeert de grenzen tussen taal en muziek te vervagen.

Baleine is choreografie voor een lichaam dat uit de lucht viel of door de beweging van de golven op het podium werd gebracht. «Niets is ooit verloren, niets wordt ooit gemaakt, alles is getransformeerd». Geïnspireerd op dit principe van kettingreactie, onderzoekt deze meteorologische dans de buitenzijde van innerlijke landschappen via één enkel lichaam. Een low-tech performance die de uitwisselingen tussen hier en daar, het meervoudige en het unieke observeert, en de wereld in het centrum van het lichaam tracht te plaatsen (en niet andersom). Het laat alles en zijn tegenovergestelde zien en zelfs het geluid horen van een stomme film. Baleine probeert de grenzen tussen taal en muziek te vervagen.

Met Anna Czapski, Diederik Peeters, Mathilde Maillard, Adva Zakaï, Hans Bryssinck, Rasa Alksnyte, Heike Langsdorf, Marine Thévenêt, Anna Rispoli, Emmanuelle Wattier et Martin Boutry, Pierre Huyghebaert en Sarah Magnan (Open Source Publishing)

Anna Czapski & Diederik Peeters zijn als artistiek onderzoekers verbonden aan KASK & Conservatorium, de School of Arts van HOGENT en howest. Het onderzoeksproject The Futurology of Cooperation wordt gefinancierd door het HOGENT Arts Research Fund.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda