Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sonja Jokiniemi (FI)

Blab

ikv: nextfestival
tickets: €10/€8/€8 (-26)
reserveren: via deze link of tel. 056/23 98 55

Richting een eenheid van mens en ding.

De Finse danseres en choreografe Sonja Jokiniemi maakt hybride voorstellingen die ergens tussen beeldhouwkunst, schilderkunst en podiumkunst in hangen. Haar minutieuze aandacht voor decor en beeldende elementen maken van haar werk haast miniatuurlandschappen. Ze vertrekt steeds vanuit haar eigen tekeningen en haar fascinatie voor taal en de verbinding van mens en ding.

In Blab zoomt ze in op de wereldlijke chaos en hoe we daarin orde creëren. Letterlijk betekent 'blab' gekwebbel, geklets, betekenisloos gepraat: Jokiniemi gaat op zoek naar zones waar de taal tekortschiet en de mens deel uitmaakt van iets niet menselijks.

Jokiniemi wil buiten categorieën denken en begeeft zich richting het onbekende: richting de eenheid van mens en ding. Op scène bewegen drie lichamen die elkaar en hun omgeving opzoeken als aanvulling of gesprekspartner: de essentie van Blab ligt precies in die zoektocht, en de samensmelting van de verschillende elementen.

Sonja Jokiniemi studeerde dans aan het Laban Centre in Londen en bij DasArts in Amsterdam. Ze viel op met de solo's hmm en RRRRR: voorstellingen waarin ze het potentieel van het 'anders' zijn en de mechanismen van taal al onderzocht.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda