Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Samara Hersch (AU) & collaborators

Body of Knowledge

première
14.02 18:00 EN – 21:30 EN | 15.02 18:00 NL – 21:30 EN
tickets: €10 / €8 (-26/+65/pro)
reserveren: online

Vragen rond grenzen, seksualiteit, plezier, schaamte, pijn, toestemming, veroudering, verdriet, dood en de toekomst komen allemaal aan bod wanneer tieners uit België en uit de hele wereld in real time vanuit hun slaapkamers met het publiek praten.

Dit intimistische werk, opgevoerd door tieners die met hun mobiele telefoons rechtstreeks naar het theater bellen, is een krachtige meditatie over leeftijd en verandering: veranderingen in het lichaam, veranderingen in houding en veranderingen in het leven. Vragen rond grenzen, seksualiteit, plezier, schaamte, pijn, toestemming, veroudering, verdriet, dood en de toekomst komen allemaal aan bod wanneer tieners uit België en uit de hele wereld in real time vanuit hun slaapkamers met het publiek praten. Body of Knowledge is een verrassende, uitdagende en tedere ervaring die onderzoekt hoe we aandacht besteden (of niet) aan onze eigen lichamen en die van anderen die in tijd en ruimte naast elkaar bestaan.

Gerealiseerd in het kader van het Europese project Be SpectACTive!

Samara Hersch is een Australische theatermaker, regisseur en docent wiens praktijk het snijvlak van hedendaagse performance en community engagement verkent.. Ze werkt vaak samen met zowel professioneel als niet-professioneel geschoolde performers. Onlangs voltooide ze haar masteropleiding aan het Das Theater in Amsterdam. Haar huidige onderzoek is een verkenning van publieke handelingen van intimiteit, met name door het bedenken van nieuwe performatieve frames voor niet-professionele performers en publiek om te bewonen.

De voorstellingen op vrijdag 14.02 zijn volledig uitverkocht, net zoals de voorstelling op 15.02 om 21:30!

Speeldata

Lead Artist: Samara Hersch
Dramaturg: Maria Rößler
Artistic Advisors: Mette Ingvartsen
Set Designer: Belle Santos
Lighting Designer: Jenny Hector
Creative Technologist: Fred Rodrigues
Stage Manager (Europe): Isobel Dryburgh
Artistic Support: Kobbe Koopman & Simone French
Technical Support: Hannes Andersson
Translation Support: Karlijn Clocheret
Special thanks to: all the teenage performers from around the world that have contributed their questions and perspectives to this ongoing project and to Edit Kaldor, Emma Rekkers, Malu Peeters, Eva Alonso, Tony Markus Sacharias, Richard Gregory, and my colleagues and staff from the DAS Graduate School.

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda