Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Juan Dominguez

Clean Room, season 2

duur: 2 à 3 u per avond
taal: Engels gesproken, niet boventiteld
tickets: €15 voor de 3 avonden
reserveren: +33(0)9 54 68 69 04 | billeterie@latitudescontemporaines.com
vertrek aan : Gare Saint-Sauveur in Lille (Boulevard Jean-Baptiste Lebas, 59800 Lille, Frankrijk)

In het tweede seizoen van Clean Room (in Rijsel en Kortrijk!) gaat de Spaanse performer en choreograaf Juan Dominguez na “wat we samen kunnen doen, die we niet alleen kunnen”.

Samenzwering? Intrige? Verraad? Community!

Televisieseries en soaps bestaan nog maar een halve eeuw, maar zijn ondertussen niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Met dit uitgangspunt werd het publiek het eerste seizoen van Clean Room meegenomen langs verschillende lagen van de realiteit. Fictie werd werkelijkheid Dominguez gebruikte daarbij de strategieën van tv-series en vermaalde fictie tot werkelijkheid; een hilarische en uitermate verrassende trip die enkel te beleven viel in Gent en in Berlijn.

In het tweede seizoen van Clean Room (in Rijsel en Kortrijk!) gaat de Spaanse performer en choreograaf Juan Dominguez na “wat we samen kunnen doen, die we niet alleen kunnen”.

Net als bij een soap, wordt de plot opgebouwd doorheen verschillende episodes. Het publiek wordt uitgedaagd alle voorstellingen van Clean Room mee te maken. Drie avonden lang worden de toeschouwers protagonisten in de soaps van Dominuez. Samen zien zij hun collectieve ervaring uitgroeien tot een bijzondere seizoensfinale!

In kader van Latitudes Contemporaines, festival voor hedendaagse dans in Lille.

Juan Domingez creëerde en cureerde eerder bij BUDA in Kortrijk het festival Winter Holiday, Somewhere in between fiction and reality, een festival waarbij het publiek twee dagen lang (inclusief hotel!) op sleeptouw genomen werd langs voorstellingen, films, lezingen en geënsceneerde maaltijden. Ook Juans toonaangevende voorstelling BLUE was toen te zien, voor veel jonge Europese choreografen en dansers nog altijd een belangrijke referentie omdat ze binnen de hedendaagse dans de grenzen tussen fictie en realiteit sloopte.

Deze voorstelling kwam tot stand in het kader van het Europese project Open latitudes, een samenwerkingsproject gefinancierd door de Europese Unie

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda