Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Juan Dominguez

Clean Room Season 3

Ticket: 14€
Reserveren: 056/22.10.01 | info@budakortrijk.be | online onderaan
Taal: Engels

In het 3de (en laatste!) seizoen van Clean Room worden de toeschouwers medeplichtig een performatief event waar fictie ingezet wordt om een parallelle maatschappij uit te proberen, en waarbij begrippen als ‘implicatie’ en ‘coöperatie’ volledig herdacht worden. 

Het langlopende project Clean Room is een laboratorium met proefopstellingen voor poëtische, fictieve maar egalitaire samenlevingen. Het is geïnspireerd op het format van Tv-series, waar de plotontwikkeling over een langere periode gespreid is (elke dag/week een episode, elk jaar een nieuw seizoen). Vorig seizoen dreef Clean Room op de cliffhanger: “Wat gaan we samen doen, dat we niet alleen kunnen?” In het 3de (en laatste!) seizoen van Clean Room worden de toeschouwers medeplichtig een performatief event waar fictie ingezet wordt om een parallelle maatschappij uit te proberen, en waarbij begrippen als ‘implicatie’ en ‘coöperatie’ volledig herdacht worden. N.a.v. What’s The Matter With Cooperation ontwikkelt Juan Dominguez 2 verschillende en aanvullende ‘crash tests’…

Met Anna Czapski, Diederik Peeters, Mathilde Maillard, Adva Zakaï, Hans Bryssinck, Rasa Alksnyte, Heike Langsdorf, Marine Thévenêt, Anna Rispoli, Emmanuelle Wattier et Martin Boutry, Pierre Huyghebaert en Sarah Magnan (Open Source Publishing)

Anna Czapski & Diederik Peeters zijn als artistiek onderzoekers verbonden aan KASK & Conservatorium, de School of Arts van HOGENT en howest. Het onderzoeksproject The Futurology of Cooperation wordt gefinancierd door het HOGENT Arts Research Fund.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda