Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Climate Fresk

Climate Fresk workshop

Spelenderwijs het bewustzijn rond klimaatverandering vergroten.

Ma 15.04.2024
18:30 – 21:30
Budascoop

 

climate fresk logo

Climate Fresk

De Climate Fresk is een ludieke wetenschappelijke workshop die gebruik maakt van kaarten die de IPCC-rapporten samenvatten. Kom en ontdek samen waar het om gaat, wat echt belangrijk is en hoe je kan systeemdenken. Je hoeft geen voorkennis te hebben, enkel nieuwsgierig te zijn!

Het spel maakt het mogelijk om op een speelse en collaboratieve manier het bewustzijn over klimaatverandering te vergroten. Door de wetenschappelijke basis van de klimaatverandering te kennen, kan de situatie beter worden begrepen en kan de informatie makkelijker worden gedeeld. Het begrijpen van de problemen leidt tot actie en acceptatie van verandering.

“Geconfronteerd met de klimaatnoodsituatie, geloven wij dat iedereen opgeleid moet worden in de grondbeginselen van de klimaatwetenschap, om de situatie te begrijpen, collectief de structurele veranderingen te aanvaarden die doorgevoerd moeten worden, en te beginnen met doeltreffende maatregelen.”

Hoe werkt het?

De deelnemers verzamelen zich rond een tafel in teams van 4 tot 7 spelers. Ze ontdekken 42 kaarten die de verschillende componenten van de klimaatverandering voorstellen en werken samen om oorzaak-gevolgrelaties vast te stellen, onder toezicht van een getrainde coach die hen begeleidt, bijkomende inzichten verschaft en voor een vlotte communicatie zorgt.

Praktisch

De workshop vindt plaats in het Nederlands op maandag 15 april van 18:30 uur tot 21:30 uur in kunstencentrum BUDA. Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar info@buda.be

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda