Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

CUBO trip

Junior Ballet Antwerpen, Omar Dahl en Leonardo van Dijl

Do 8 juli | 20:00 (UITVERKOCHT) & 21:00
Vr 9 juli | 20:00 (UITVERKOCHT) & 21:00
Za 10 juli | 19:00 & 20:00
Tickets: €15

Word cultuurbouwer!

Vanaf september 2021 start ons nieuwe cultuurabonnement CUBO. Om dat te vieren organiseren we samen met Schouwburg Kortrijk een cultuurwandeling. Op het programma: ballet, film en muziek. Kortom alles wat je mag verwachten van een abonnement als cultuurbouwer. Afsluiten doen we met een lekker drankje. Kom mee op een artistieke ontdekkingstocht.

Ballet/Dans: (donderdag) Zoë Ashe-Browne & Shane Urton / (vrijdag en zaterdag) Junior Ballet Antwerp

Onder leiding van oprichter en artistiek coördinator Alain Honorez, voormalig ‘principal dancer’ bij Ballet Vlaanderen, en choreograaf David Dawson (artistiek peter), biedt Junior Ballet Antwerp jonge getalenteerde dansers een nieuw allesomvattend programma van twee jaar aan. Voorop staat de begeleiding van jonge mensen in het overbruggen van hun opleiding naar een professionele carrière. Voortbouwend op de baanbrekende nalatenschap van Jeanne Brabants, wil JBA zowel klassieke als hedendaagse danstechnieken aanbieden in hun junior ballet compagnie.

Junior Ballet Antwerp is een dansgezelschap gelinkt aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen.

► Schouwburg Kortrijk

Kortfilm: Stephanie – Leonardo van Dijl

Na het winnen van haar eerste internationale titel, stijgt de druk voor een 11-jarige turner. Een nieuwe mate van zelfbewustzijn dringt zich op. Hoe meer erkenning ze krijgt, hoe meer ze zich realiseert dat het spel pas begonnen is.

Leonardo van Dijl (1991, Kortrijk) is een jonge regisseur die hoge ogen gooit in internationale filmfestivals. De kortfilm Stephanie, met Sofie Decleir in een hoofdrol, werd geselecteerd voor de officiële competitie van Cannes, San Sebastian en Tiff. De Vlaamse Filmacademie bekroonde deze film zopas als Beste Kortfilm van 2021. Must-see.

► Budascoop

Muziek: Omar Dahl

Omar Dahl brengt een mix van elektronische muziek ondersteund door live synths. Een vloeiende set aangevuld met blaas- en snaarinstrumenten die de dansbare beats van zwoele melodieën voorzien, met invloeden uit de Arabische wereld en de Balkan. Op 26 juni 2021 brengen ze hun volgende single 'Piruet' uit bij Global Hybrid Records, samen met remixes van Ozferti en Onzin.

► DAK Muziekcentrum

Praktisch

  • We verzamelen aan de ingang van Muziekcentrum Track.
  • We wandelen in groep van de ene locatie naar de andere. Dit zijn steeds korte afstanden.
  • De optredens/film duren steeds een 20-tal minuten.

Tickets

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda